top of page

Alkalmazások menedzselése

Érdeklődés esetén kérjük töltse ki az alábbi űrlapot

Kollégáink 12 órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot az Ön által megadott elérhetőségek egyikén.

Köszönjük figyelmét!

A szolgáltatás jellemzői:

Az ügyfélszolgálat a támogatási szerződésben rögzített vállalások (SLA) teljesítéséről minden hónap végén az ügyfélnek küldött szolgáltatási szint riportban számol be.

Miért érdemes a Techwave Hungary ügyfélszolgálatát igényben venni?

 • Ügyfél igénye szerinti elszámolás:
  – Fix havidíj, vagy
  – Ráfordítás alapú csomagok

 • SAP FI, CO, AM, MM, SD, PP, WM, PM, BI/BO modulok támogatása

 • PCoE minősítés

 • Havi részletes elszámolások

 1. akik az SAP rendszer IT üzemeltetéséhez, kulcs felhasználói vagy üzleti támogatásához nem kívánnak saját szakembereket alkalmazni,

 2. akik a meglévő szakmai tudást szeretnék bővíteni,

 3. akik üzleti informatikájukat biztonságban szeretnék tudni..8

A szolgáltatást igénybevevők egyúttal részesülnek az SAP Enterprise Support előnyeiből is. A Techwave Hungary rendelkezik minden olyan eszközzel és előfeltétellel, melyet az SAP ehhez megkövetel, így ügyfeleinknek nincsen arra szüksége, hogy a szükséges beruházásokat önerőből tegyék meg.

Az alkalmazás támogatás szolgáltatás keretében a következő főbb támogatások vehetők igénybe

 • Kulcsfelhasználói támogatás

 • Kulcsfelhasználói oktatás

 • Incidens kezelés

 • Változtatás kezelés

 • Törvényi követés

 • Üzleti tartalom menedzsment

 • Kompetencia központ együttműködés

Kiknek ajánljuk szolgáltatásunkat?

A 2009 január 1 után érvénybe lépett emelt szintű, Enterprise Supportnévre keresztelt karbantartási szolgáltatás keretében az SAP további előnyöket biztosít:

 • Kiterjesztett követési idő

 • Garantált válaszidő magas prioritású esetekben

 • Közvetlen elérés minősített esetekben

 • Minőségellenőrzések

 • Képzések, oktatások

Mindezek igénybevételéhez azonban az SAP feltételeket is támaszt. Ezen képességekkel az igénybevevőnek rendelkeznie kell ahhoz, hogy a szoláltatás előnyeit ki tudja használni. Ilyen követelmények például:

 • Saját kompetencia központ építése

 • SAP Solution Manager telepítése, üzemeltetése és használata (a Solution Manager egy különálló SAP rendszer az éles üzemű rendszerek támogatására és az SAP-val való kapcsolattartásra. Ennek külön licenc díja nincs)

 • Angol nyelvű kapcsolattartás

Kompetencia központ megosztás

Szeretne megszabadulni vállalatának informatikai gondjaitól?

Számos vállalat indult el az SAP rendszerek bevezetésével olyan fejlődési pályán, ahol ma már egyre összetettebb és bonyolultabb alkalmazási rendszer architektúra biztosítja az üzleti folyamatok támogatását.

Gyakran tapasztaljuk, hogy az egyre növekvő üzleti igények nyomása olyan helyzetet teremt, amelyben az informatika csak részben vagy alig tud megfelelni az elvárásoknak. Jelentős problémát jelent az is, hogy a vállalatok belső informatikájának szakmai színvonala megreked egy adott ponton, mert a folyamatos költségmegtakarítási kényszer elvonja a forrásokat az alkalmazásokat támogató informatikusok képzésétől.

 

Ezen szolgáltatásunk mintegy melléktermékeként a vállalat olyan informatikai, kompetencia partnert nyer a Techwave Hungary “személyében”, aki nem csupán a feladatok lebonyolításában nyújt segítséget, de gondoskodik a jövő “ápolásáról” is.

A szolgáltatásba kapcsolt stratégiai tanácsadással hosszú távú előnyökre tehet szert és nem csupán a meglévő, hanem a jövőben üzembe állításra kerülő alkalmazások terén is kamatoztathatja a partnerségből eredő előnyöket.

Negyedéves szoftver karbantartás

SAP szoftver támogatás

Az SAP szoftver licencek megvásárlásakor az ügyfél egy szoftver karbantartási szerződést is köt, melynek keretében egy negyedévenként fizetendő éves folyamatos díjért az SAP szoftver karbantartási szolgáltatásának igénybevételére jogosult. Sokszor felmerül a kérdés, hogy a fizetett díjért mi is jár valójában, illetve hogyan is lehet igénybe venni? Ezekre a kérdésekre próbálunk az alábbiakban tömör válaszokat adni.

A karbantartási szolgáltatás keretében az SAP a következő főbb kategóriákban nyújt segítséget a szoftver folyamatos használatához:

 • Törvényi követés (pl. a HR modul havi szintű változásaihoz)

 • Verzió követés

 • Javító csomagok

 • Szoftver hibák

Ügyfélszolgálat PCoE minősítéssel

ITIL ajánlások betartásával

A Techwave Hungary különböző szolgáltatásai a Techwave Hungary ügyfélszolgálatán keresztül vehetők igénybe. Ügyfélszolgálatunk a széles körben elterjedt ITIL ajánlások betartásával épül fel.

A Techwave Hungary (korábban: HostLogic) 2012 óta folyamatosan megfelel az SAP által kidolgozott “SAP Partner Center of Expertise” (PCoE) minősítési rendszernek – melyet az SAP rendszeres időközönként auditál –, így minden feltétel adott ahhoz, hogy ügyfeleink SAP rendszereihez mindenkor a lehető legjobb támogatási szolgáltatásokat tudjuk nyújtani.

 

Az ügyfélszolgálati tevékenységet a bejelentéstől az eset lezárásáig integráltan működő, internetes felülettel rendelkező SAP SolutionManager hibajegy felvevő és nyilvántartó rendszer segíti a hozzá tartozó ráfordítás nyilvántartó rendszerrel együtt. Rendszerünk automatikusan a megfelelő szakértőhöz rendeli, aki a prioritástól függően dolgozik az adott ügyön.

Munkatársainkat folyamatos szakmai és személyi fejlődésüket garantáló egyéb képzésekben részesítjük. Rendelkezünk „SAP support cunsultant” vizsgát tett munkatársakkal.

Alkalmazás támogatás

a SW.A.T csapat (SW alkalmazás támogatók)

Az üzleti működést hátráltató, vagy veszélyeztető események sajnos bármikor bekövetkezhetnek.
A vállalati informatikai rendszer folyamatos működése, a felmerülő kérdések, problémák gyors megválaszolása létfontosságú. Sőt! A rendszer akár csak rövid időre történő leállása vagy helytelen működése súlyos üzleti veszteségeket jelenthet.

Elengedhetetlen tehát, hogy rendelkezésre álljon egy folyamatosan elérhető, gyors reakcióidővel rendelkező szakértői csapat, akik a kellő segítséget időben meg tudják adni.

 

A Techwave Hungary ügyfélszolgálatán keresztül igénybe vehető Alkalmazás támogatási szolgáltatása gyors és ügyfélre szabott megoldást biztosít a részben vagy egészben kihelyezett vállalati informatika SAP területére, a technikai problémák megoldásától az üzleti folyamatok támogatásáig.

Változás kezelés

Mi is a változás kezelés?

Gyakran találjuk magunkat szembe azzal a félreértéssel, mely szerint a „változáskezelés” alatt az alkalmazási rendszerek beállításain vagy a fejlesztéseken történő módosításokat értik. Pedig nem erről van szó. Ezt mi „változtatás kezelés”-nek hívjuk, s az alkalmazás támogatás szolgáltatásunk részeként kezeljük.

A változások jelen esetben a vállalaton belül végbemenő változásokat jelentik. A változáskezelés pedig a szervezeti-, személyi- ésfolyamatbeli döntések okozta változások menedzselését jelentik.

               Tanácsadóink segítséget nyújtanak ügyfeleinknek értelmezni, azonosítani és kezelhetővé tenni ezen lépéseket oly módon, hogy beazonosítják a változtatások természetes hatásait mind az alkalmazott SAP rendszerekre, mind azok felhasználóira, s segítséget nyújtanak a változások okozta teljesítmény visszaesések, információs hiányosságok és átmeneti folyamatzavarok leküzdésében. Tapasztalataink segítenek a tipikus csapdák, s a belőlük származó üzleti veszteségek elkerülésében.

 

Ha az Ön vállalata jelentős átszervezések előtt vagy alatt áll és SAP rendszereket és / vagy kapcsolódó informatikai megoldásokat alkalmaz, akkor Önnek szüksége van a mi segítségünkre!

Oktatás és tudás menedzsment

Miben rejlik ma a vállalatok legnagyobb értéke?

A válasz egyértelmű, a TUDÁS-ban. Vagyis abban az ismerethalmazban, amely a vállalat szakembereinek a fejében, s a működtetett folyamatok során keletkező dokumentumokban testesül meg.

 

Egy vállalat SAP ERP megoldásra épülő folyamatai jól dokumentálhatók, s azok korszerű alkalmazásával újrahasznosíthatók. Az SAP komponensei között kiemelt jelentősége van a tudásmenedzsment szempontjából az Enterprise Portal-nak, valamint az SAP e-Learning megoldásának az úgynevezett Learning Solution-nek (LSO). Ezen eszközök korszerű alkalmazása ma már alapvetően új dimenziókat nyit a tudásmenedzsment területén. A vállalatok speciális tudása az SAP-val támogatott folyamatok ismerete. Szolgáltatásaink kiterjednek a vállalti folyamatok és azon belül az SAP használati ismeretek kulcsfelhasználói, illetve külön kérés esetén a végfelhasználói kör számára nyújtandó specializált oktatásra.

Ha vállalatánál már tapasztalta, hogy egy – egy munkatárs kiválása milyen jelentős gondokat okoz a folyamatok zökkenőmentes kezelése szempontjából akkor ajánljuk Önnek szolgáltatásainkat!

Mit kell tenni, mire kell figyelni ha a vezetés át akarja szervezni a vállalati folyamatokat?

Üzleti folyamat támogatás

Az üzleti döntések szervezeti és működési, valamint informatikai következményeinek elemzése, javaslatok kidolgozása, a szükséges szervezési, változáskezelési lépések meghatározása, azok végrehajtásának elemzése és értékelése tartoznak bele kapcsolódó szolgáltatásainkba. Az SAP rendszerek változtatását nem igénylő, de azokkal szorosan kapcsolatban lévő folyamatok használatával, módosításával kapcsolatos tanácsadási szolgáltatásaink kiutat mutatnak a kérdések erdejéből.

Ha vállalata jelentős személyi állomány változáson ment keresztül az SAP felhasználók körében, ha a fiatal, de ambiciózus vezetők még nem tudják megválaszolni az egyre kacifántosabb kérdéseket, akkor Önnek és vállalatának szüksége van szolgáltatásunkra.

bottom of page